cpt. Cook
 

Garganelli s hříbky a brokolicí
(Garganelli ai funghi porcini e broccoletti)

Gratinované ziti
(Ziti gratinati)

Halušky s uzeným masem a smetanou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hnízda s holoubaty

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin - vaječných hnízd, 3 mladá vypasená holoubata, 6 plátků libové slaniny, 20 dkg domácí šunky, 7.15 dkg másla, 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 1/2 snítka celerové natě, 1/2 sklenky madeiry nebo dvojnásobek brandy, 1/4 l lehkého masového vývaru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Holoubata dobře očistíme, opláchneme, vysušíme a rozpůlíme. Okořeníme je po obou stranách a převážeme každý kus plátkem slaniny. V dostatečně širokém kastrolu osmahneme na másle jemně nakrájenou zeleninu a šunku, pokrájenou na kostičky. Když se cibule začíná zbarvovat dozlatova, vložíme holoubata. Jedno po druhém obracíme a tak je osmahneme rovnoměrně dozlatova. Pak je svlažíme vínem nebo brandy a když se odpaří, nalijeme dovnitř horký vývar. Dokončíme vaření na mírném ohni a v případě potřeby přilijeme víc vývaru.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1249x    verze pro tisk

Houbové ravioli

Hovězí maso Tennessee

Italské těstoviny

Jarní nudle

Jarní špagety

Jarní těstovinové mušle
(Conchiglie primavera)

Jednoduché špagety se sýrem

Kakaové tagliarelli

Karbonářské makaróny

Kardinálské špagety

Klasické ragú z mletého masa
(Ragú classico)

Kolínka s taveným ementálem

Kolínka v bešamelu

Korzárské špagety

Kořeněné orzo se špenátem

Kuskus se zeleninou