cpt. Cook
 

Farfalle s voňavým pestem
(Farfalle al pesto aromatico)

Fettuccine al burro
(Těstoviny s máslem)

Fettuccine Alfredo

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fettuccine alla gricia

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg vaječných fettuccine, 24 dkg pecorina, 3 dkg parmazánu, 8 dkg slaniny guanciale, 4 lžíce olivového oleje extra virgin, 2 lžičky mletého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nalejte na pánev olivový olej a přihoďte na kostičky nakrájenou slaninu, v originále guanciale (italská neuzená z vepřového laloku). Pomalu ji osmažíme až do křupava. Mezitím dáme vařit fettuccine do vřící osolené vody. Do misky si nastrouháme pecorino. Pánev se slaninou sundáme z plamene a zalejeme troškou vody z těstovin, škrob z těstovin pomůže vše správně spojit dohromady. Fettuccine al dente zcedíme, přidáme na pánev, zasypeme sýrem. Pokud by výsledek byl příliš suchý, ještě přidáme trošku vody z těstovin. Minutku či dvě necháme na mírném ohni, až je omáčka krémová. Podáváme na talířích ozdobených trochou strouhaného parmezánu a zbylým zasypeme zvrchu.
vloženo 19.03.2011    zobrazeno 2404x    verze pro tisk

Fettuccine se žampiony a gorgonzolou

Flíčky s uzeným masem a smetanou

Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem
(Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti)

Fusilli alla vesuviana
(Fusilli z Vesuvu)

Fusilli čtyřsýrové
(Fusilli con salsa ai formaggi)

Fusilli s dýní
(Fusilli con la zucca)

Fusilli, ricotta e funghi
(Fusilli s ricottou a houbami)

Garganelli s hříbky a brokolicí
(Garganelli ai funghi porcini e broccoletti)

Gratinované ziti
(Ziti gratinati)

Halušky s uzeným masem a smetanou

Hnízda s holoubaty

Houbové ravioli

Hovězí maso Tennessee

Italské těstoviny

Jarní nudle

Jarní špagety