cpt. Cook
 

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Ditalini s cuketou
(Ditalini con le zucchine)

Domácí červené nudle

Domácí fettuccine se zeleninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Domácí kakaové nudle

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  115 dkg hrubé mouky, 10 g kakaa, 1/2  vejce, 1/2 lžíce vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na vál prosijeme odváženou mouku s kakovým práškem a uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme vodu. Těsto začneme začneme zpracovávat nejdříve nožem, teprve až se nám suroviny spojí, pracujeme rukama. Těsto důkladně dlaněmi prohněteme, až je hladké, pružné a nechytá se válu. Těsto připravované z více vajec rozdělíme pro další přípravu na několik bochánků. Bochánek rozválíme od středu na pomoučeném vále válečkem na tenkou, stejnoměrně silnou placku. Během válení těsto několikrát obrátíme. Hotové placky sušíme na utěrce.

www.tacos.cz Proschlou placku, která se neláme a při krájení se nelepí k sobě, rozkrojíme ostrým nožem na poloviny. Obě části na sebe položíme a krájíme na pruhy potřebné délky. Šířku těstovin zvolíme podle potřeby.

www.tacos.cz Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody. Na 100 g těstoviny počítáme asi 1 litr vody a 10 g soli. Čerstvé těstoviny vaříme 4-5 minut, sušené podle velikosti i 10-20 minut.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1960x    verze pro tisk

Domácí nudle

Domácí zelené nudle

Dýňové těsto na lasagne

Farfalle s voňavým pestem
(Farfalle al pesto aromatico)

Fettuccine al burro
(Těstoviny s máslem)

Fettuccine Alfredo

Fettuccine alla gricia

Fettuccine se žampiony a gorgonzolou

Flíčky s uzeným masem a smetanou

Fusilli alla vesuviana
(Fusilli z Vesuvu)

Fusilli čtyřsýrové
(Fusilli con salsa ai formaggi)

Fusilli s dýní
(Fusilli con la zucca)