cpt. Cook
 

Fettuccine alla gricia

Fettuccine se žampiony a gorgonzolou

Flíčky s uzeným masem a smetanou

Fusilli alla vesuviana
(Fusilli z Vesuvu)

Fusilli čtyřsýrové
(Fusilli con salsa ai formaggi)

Fusilli s dýní
(Fusilli con la zucca)

Garganelli s hříbky a brokolicí
(Garganelli ai funghi porcini e broccoletti)

Gratinované ziti
(Ziti gratinati)

Halušky s uzeným masem a smetanou

Hnízda s holoubaty

Houbové ravioli

Hovězí maso Tennessee

Italské těstoviny

Jarní nudle

Jarní špagety

Jarní těstovinové mušle
(Conchiglie primavera)

Jednoduché špagety se sýrem

Kakaové tagliarelli

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kakaové tagliatelle se směsí hub a kaštanů

Tagliatelle al cacao con funghi misti e castagne

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

na tagliatelle: 27.15 dkg semoliny, 2.15 dkg hořkého kakaa, 3  vejce, sůl,

omáčka: 40 dkg čerstvých hub, 3 lžíce extra virgin olivového oleje, 115 dkg pečených jedlých kaštanů, 8 dkg vlašských ořechů, 8 dkg salámu finocchiona, 4  šalotky, 1/2 snítka tymiánu, 1/2 snítka majoránky, 1/2 šálku zeleninového vývaru, 1/2 lžíce oleje (na vaření těstovin)

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku smíchejte s kakaem na válu, udělejte jamku a doprostřed vyklepněte vejce, přidejte špetku soli a hněťte rukama, dokud nezískáte hladké a homogenní těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.

www.tacos.cz Z lesních hub odstraňte zeminu, jemně je očistěte kartáčkem a nakonec je pečlivě očistěte vlhkým hadříkem, abyste odstranili všechny stopy nečistot. Nakrájejte je na kousky a dejte je na pánev s olejem a oloupanou a nakrájenou šalotkou. Restujte několik minut na prudkém ohni, pak přidejte nahrubo nasekané kaštany, přilijte naběračku horkého vývaru a vařte 2-3 minuty. Nakonec směs osolte, opepřete a posypte lístky tymiánu a majoránky.

www.tacos.cz Vezměte těsto, na strojku ho vyválejte do tenkého plátu a ten nakrájejte na 5 mm široké dlouhé nudle. Těstoviny nechte oschnout na lehce pomoučeném povrchu. Vlašské ořechy nahrubo rozdrťte s trochou pepře. Tagliatelle uvařte ve velkém množství vroucí osolené vody se lžící oleje, sceďte je, když jsou al dente, ale nechte je trochu vlhké, přelijte je připravenou omáčkou, posypte je oloupaným a nahrubo nakrájeným fenyklovým salámem, přidejte drcené vlašské ořechy a podávejte.

vloženo 02.02.2022    zobrazeno 131x    verze pro tisk

Karbonářské makaróny