cpt. Cook
 

Bramborové krokety s rajčatovým protlakem

Bramborové krokety se salámem

Bramborové krokety se sýrem

Bramborové lupínky

Bramborové mrkvičky

Bramborové obloučky

Bramborové opečenky

Bramborové placky

Bramborové placky se sýrem

Bramborové pusinky

Bramborové pyré s fenyklem a česnekem
(Purée de fenouil, pommes de terre et ail)

Bramborové smažinky

Bramborový svítek

Bramborový věnec

Brambory dušené s cibulí

Brambory dušené s mlékem

Brambory dušené se smetanou

Brambory dušené se smetanou a kapary

Brambory na cibuli

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Brambory na pivu

Patate alla bira

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 6 dkg anglické slaniny (pancetta), 1/2  cibule, 2 dkg másla, 1/2 snítka rozmarýnu, 2.15 dl piva, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě (ne úplně do měkka) oloupeme je a nakrájíme na plátky. Cibulku a slaninu nakrájíme najemno a osmažíme na másle. Přidáme rozmarýn, po chvilce plátky brambor, promícháme, chvilku orestujeme, dochutíme solí a pepřem a zalijeme pivem. Přiklopíme pokličkou a necháme pár minut dusit. Nakonec brambory zapečeme v troubě na 200°C asi 5 minut.
vloženo 20.03.2010    zobrazeno 2002x    verze pro tisk