cpt. Cook
 

Brambory pečené s máslem a sýrem

Brambory s cibulí

Brambory s hořčicí po indicku

Brambory se sýrem pečené na plechu

Brambory vařené v mléce sypané sýrem

Brambory Voisin

Brambory zapečené s bílou omáčkou

Brambory zapečené s bílou omáčkou a sýrem

Brambory zapečené s vejci a krupicí

Bylinkové brambory

Dušené brambory

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Dvakrát pečené brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  brambory, 1/4 šálku kysané smetany, 1/4 šálku plnotučného mléka, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/2 šálek nastrouhaného čedaru, 4  mladé cibulky (volitelně)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 180 °C. Velké červenohnědé brambory kartáčkem odrhneme, opláchneme a osušíme. Neloupeme je, jen slupku několikrát propíchneme vidličkou nebo špičkou nože. Potřeme je rostlinným olejem. Pečeme je celé, dokud nejsou měkké, asi hodinu. Potom je vytáhneme z trouby, necháme trochu zchládnout, aby se s nimi dalo manipulovat. Podélně je rozřízneme na půlky. Lžící velmi opatrně vydlabeme vnitřek do mísy, slupka musí zůstat vcelku. Vidličkou či mixérem brambory rozmačkáme, rozmělníme na kaši. Přidáme kysanou smetanu, mléko, sůl, čerstvě mletý pepř a šleháme, až je kaše nadýchaná. Zlehka vmícháme strouhaný sýr a případně i nasekanou mladou cibulku včetně zelených částí. Pomocí lžíce touto směsí naplníme bramborové mističky a na plechu je opět v troubě zapečeme dozlatova a dokud nejsou propečené uvnitř, asi 20-25 minut.
vloženo 21.09.2013    zobrazeno 1319x    verze pro tisk

Francouzské brambory

Francouzské brambory Anna

Hamburské brambory

Holandské brambory

Champ

Jemná bramborová kaše

Krokety

Krokety se zelím