cpt. Cook
 

Brambory opékané na cibuli se sýrem

Brambory pečené s máslem a sýrem

Brambory s cibulí

Brambory s hořčicí po indicku

Brambory se sýrem pečené na plechu

Brambory vařené v mléce sypané sýrem

Brambory Voisin

Brambory zapečené s bílou omáčkou

Brambory zapečené s bílou omáčkou a sýrem

Brambory zapečené s vejci a krupicí

Bylinkové brambory

Cacio e pepe rösti

Belgie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čekankový stoemp s ořechovou drobenkou

Stoemp chicons-coriandre et crumble aux noix

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  15 dkg vlašských ořechů (nebo směs ořechů), 1/2 špetka mletého kmínu, 60 dkg brambor, 80 dkg čekankových puků, 2 svazky koriandrových lístků, olivový olej, 1/2 špetka muškátového oříšku, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Stoemp [stump] je oblíbená belgická varianta bramborové kaše se zeleninou. Předehřejte troubu na 200 °C. Ořechy nasekejte nahrubo, ochuťte kmínem, solí a pepřem. Rozložte je na plech pokrytý pečicím papírem a pečte 12 minut v horké troubě.

www.tacos.cz Brambory a 2/3 nakrájené čekanky uvařte ve vroucí osolené vodě, sceďte je a rozmačkejte. V kuchyňském robotu rozmixujte koriandr s trochou olivového oleje a přidejte do pyré, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Zbylou nakrájenou čekanku orestujte na olivovém oleji a dochuťte solí a pepřem. Stoemp ozdobte připravenou čekankou, trochou koriandru a ořechovou drobenkou. Vynikající je s telecím soté nebo špízem z marinovaných a smažených krevet s pomerančovou šťávou.

vloženo 28.01.2022    zobrazeno 154x    verze pro tisk

Dušené brambory

Dvakrát pečené brambory

Francouzské brambory

Francouzské brambory Anna

Hamburské brambory

Holandské brambory

Champ