cpt. Cook
 

Brambory pečené s máslem a sýrem

Brambory s cibulí

Brambory s hořčicí po indicku

Brambory se sýrem pečené na plechu

Brambory vařené v mléce sypané sýrem

Brambory Voisin

Brambory zapečené s bílou omáčkou

Brambory zapečené s bílou omáčkou a sýrem

Brambory zapečené s vejci a krupicí

Bylinkové brambory

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušené brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg vařených brambor, 1/2 velká cibule, 2 lžíce másla, 1/2 lžíce zelené petrželky, sůl, muškátový oříšek, 0.6 dl bílého vína, 2  žloutky, 1/2 stroužek česneku, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, později přidáme sekaný česnek a petrželku. Jen krátce vše osmahneme. Brambory nakrájíme na kolečka a přidáme je k ostatnímu. Okořeníme muškátovým oříškem podle obliby a dobře promícháme. Dusíme mírně podlité vývarem do měkka. Nakonec přilijeme žloutky rozkvedlané ve víně a dodusíme na mírném ohni.

www.tacos.cz Obměny: Místo vína můžeme použít mléko nebo smetanu.

www.tacos.cz Podáváme jako přílohu k bílému masu, nebo se saláty, jako samostatný pokrm.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1260x    verze pro tisk

Dvakrát pečené brambory

Francouzské brambory

Francouzské brambory Anna

Hamburské brambory

Holandské brambory

Champ

Jemná bramborová kaše

Krokety

Krokety se zelím