cpt. Cook
 

Brambory pečené s máslem a sýrem

Brambory s cibulí

Brambory s hořčicí po indicku

Brambory se sýrem pečené na plechu

Brambory vařené v mléce sypané sýrem

Brambory Voisin

Brambory zapečené s bílou omáčkou

Brambory zapečené s bílou omáčkou a sýrem

Brambory zapečené s vejci a krupicí

Německo   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bylinkové brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 4 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru z polévkové kostky, 4 lžíce šlehačky, sůl, mletý pepř, 1/4 šálku kerblíku, 1/4 šálku pažitky, 1/4 šálku zelené petrželky, 1/4 šálku řeřichy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, z másla a mouky připravíme žlutou jíšku a povaříme ve vývaru. Pak přidáme šlehačku, sůl, pepř, vsypeme brambory a necháme proležet asi 1 /2 hodiny. Před podáváním přihřejeme, přidáme jemně posekané bylinky a podáváme k vařenému uzenému masu nebo opékané uzenině.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1448x    verze pro tisk

Dušené brambory

Dvakrát pečené brambory

Francouzské brambory

Francouzské brambory Anna

Hamburské brambory

Holandské brambory

Champ

Jemná bramborová kaše

Krokety

Krokety se zelím