cpt. Cook
 

Brambory opékané na cibuli se sýrem

Brambory pečené s máslem a sýrem

Brambory s cibulí

Brambory s hořčicí po indicku

Brambory se sýrem pečené na plechu

Brambory vařené v mléce sypané sýrem

Brambory Voisin

Brambory zapečené s bílou omáčkou

Brambory zapečené s bílou omáčkou a sýrem

Brambory zapečené s vejci a krupicí

Německo   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bylinkové brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 4 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru z polévkové kostky, 4 lžíce šlehačky, sůl, mletý pepř, 1/4 šálku kerblíku, 1/4 šálku pažitky, 1/4 šálku zelené petrželky, 1/4 šálku řeřichy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, z másla a mouky připravíme žlutou jíšku a povaříme ve vývaru. Pak přidáme šlehačku, sůl, pepř, vsypeme brambory a necháme proležet asi 1 /2 hodiny. Před podáváním přihřejeme, přidáme jemně posekané bylinky a podáváme k vařenému uzenému masu nebo opékané uzenině.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1888x    verze pro tisk

Cacio e pepe rösti

Čekankový stoemp s ořechovou drobenkou
(Stoemp chicons-coriandre et crumble aux noix)

Dušené brambory

Dvakrát pečené brambory

Francouzské brambory

Francouzské brambory Anna

Hamburské brambory

Holandské brambory

Champ