cpt. Cook
 

Ananasový vaječný krém

Balila

Citrónová pěna a medová omáčka
(Mousse glacée et sauce au miel)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Citrónový krém I

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vejce, 16 dkg moučkového cukru, 1/2 velký citrón, 10 g želatiny, 15 lžic vody, 1/4 l šlehačky, 15 dkg loupaných mandlí
zkopírováno z http://www.tacos.cz Želatinu namočíme na 1/2 hodiny do studené vody. Žloutky utřeme s cukrem a kůrou z omytého citrónu do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ušleháme též smetanu. Nabobtnalou želatinu postavíme s nádobkou do horké vodní lázně a za častého míchání ji necháme zcela rozpustit. K žloutkové pěně přidáme šťávu z citrónu (z jednoho je jí 7 lžic), pak rozpuštěnou želatinu a tuhý sníh z bílků. Naposled přimícháme 2/3 ušlehané smetany, promícháme a dáme do skleněné mísy do chladničky. Zbylou šlehačku mírně osladíme a použijeme k ozdobě. Oloupané mandle nakrájíme, poprášíme moučkovým cukrem a slabě na suché pánvičce opražíme, aby dostaly lesk. Ozdobíme jimi povrch šlehačky a krému.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2600x    verze pro tisk

Citrónový krém II

Crème caramel

Crème caramel

Čokoládová pěna
(Mousse di cioccolato)

Čokoládová pěna
(Mousse au chocolat)

Čokoládový dezert

Čokoládový krém se želatinou

Domácí vanilkové suflé

Hjortronparfait
(Moruškový parfait)

Jahodový bílkový krém

Jahodový krém

Jahodový krém s jogurtem

Jahodový pudink

Kakaový pudink

Karamelový pudink

Krém s jablečným pyré