cpt. Cook
 

Ananasový vaječný krém

Balila

Citrónová pěna a medová omáčka
(Mousse glacée et sauce au miel)

Citrónový krém I

Citrónový krém II

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Crème caramel

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  20 dkg cukru krupice, 4 lžíce vody, 3.15 dl mléka, 2 dl šlehačky 33%, 1/2  vanilkový lusk, 4  vejce, 2  žloutky,

na ozdobení: 6 snítek máty peprné, pomeranč, šlehačka

zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrůlku rozpustíme cukr ve vodě a připravíme karamel (nesmí být příliš tmavý, byl by hořký), který hned rozlijeme do vyšších misek a necháme ztuhnout. Mléko, šlehačku, obsah vanilkového lusku smícháme společně s vejci a žloutky. Nalijeme do misek na karamel. Vložíme do pekáče s vodou tak, aby téměř celá miska byla potopená a zakryjeme alobalem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 45 minut. Poté vyjmeme a necháme dobře vychladit. Po vychladnutí obkroužíme nožíkem hmotu od kraje misky a vyklopíme na talíř. Ozdobíme physalisem nebo klínkem pomeranče a mátou, podáváme se šlehačkou.
vloženo 30.06.2013    zobrazeno 1804x    verze pro tisk

Crème caramel

Čokoládová pěna
(Mousse di cioccolato)

Čokoládová pěna
(Mousse au chocolat)

Čokoládový dezert

Čokoládový krém se želatinou

Domácí vanilkové suflé

Hjortronparfait
(Moruškový parfait)

Jahodový bílkový krém

Jahodový krém

Jahodový krém s jogurtem

Jahodový pudink

Kakaový pudink

Karamelový pudink

Krém s jablečným pyré