cpt. Cook
 

Ananasový vaječný krém

Balila

Citrónová pěna a medová omáčka
(Mousse glacée et sauce au miel)

Citrónový krém I

Citrónový krém II

Crème caramel

Crème caramel

Čokoládová pěna
(Mousse di cioccolato)

Čokoládová pěna
(Mousse au chocolat)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čokoládový dezert

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l smetany, 10 dkg strouhané čokolády, 10 dkg moučkového cukru, 6  žloutků, 2 dkg želatiny, 15 lžic vody, 1/4 kg piškotů,  trochu griotky nebo koňaku, višňový kompot nebo čerstvé jahody, 1/2 l šlehačky, 1/2 lžička moučkového cukru,

Náhrada čokolády: 4 dkg moučkového cukru, 3 dkg másla, 3 dkg kakaa

zkopírováno z http://www.tacos.cz Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smícháme smetanu, cukr, čokoládu, žloutky a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a přimícháme želatinu a za občasného míchání ji necháme v krému rozpustit. Hlubokou skleněnou mísu vymastíme olejem, vrstvíme do ní piškoty, každou vrstvu pokapeme likérem a potřeme silnější vrstvou krému. To opakujeme, až je krém spotřebován. Povrch tvoří piškoty. Postavíme do chladničky pod výparník a po ztuhnutí vyklopíme na plochou skleněnou mísu a zdobíme oslazenou šlehačkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2414x    verze pro tisk

Čokoládový krém se želatinou

Domácí vanilkové suflé

Hjortronparfait
(Moruškový parfait)

Jahodový bílkový krém

Jahodový krém

Jahodový krém s jogurtem

Jahodový pudink

Kakaový pudink

Karamelový pudink

Krém s jablečným pyré