cpt. Cook
 

Domácí zelené nudle

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Dýňové těsto na lasagne

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8.15 dkg tykve, 2  vejce, 215.15 dkg hladké mouky 00, 2 lžíce semoliny (plus něco na poprášení), 3/4 lžičky soli, muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Použijeme kousek žlutomasé dýně (máslová, kabocha, hokkaido), kterou upečeme nebo uvaříme a připravíme z ní pyré. Pyré promícháme s polovinou vajíček. Do food procesoru odvážíme mouku, semolinu, přidáme trošku soli a zastrouhneme muškátovým oříškem. V pulsním režimu necháme promíchat, přidáme směs tykve s vajíčkem a krátce pokračujeme v míchání. Nakonec přidáme další vejce a mixujeme, dokud směs nedosáhne vzhledu hrubé strouhanky nebo tvarohu. Potom opatrně po krocích pokračujeme, až je z těsta měkká koule. Pokud by bylo těsto suché, přidáme kapku vody, naopak řídké zahušťujeme po lžičkách moukou.

www.tacos.cz Těsto přeneseme na hladkou plochu lehce poprášenou semolinou, shrneme do bochníku a dál zpracujeme rukama. Dlaní vždy roztlačíme směrem od sebe, přeložíme a otočíme o 90°, roztlačíme a tak stále několik minut dokola, dokud není hladké. Vytvarujeme z něj nakonec kouli a před dalším zpracováním dáme odpočinout na půl hodiny při pokojové teplotě zabalené ve fólii.

vloženo 30.11.2013    zobrazeno 2044x    verze pro tisk

Farfalle s voňavým pestem
(Farfalle al pesto aromatico)

Fettuccine al burro
(Těstoviny s máslem)

Fettuccine Alfredo

Fettuccine alla gricia

Fettuccine se žampiony a gorgonzolou

Flíčky s uzeným masem a smetanou

Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem
(Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti)

Fusilli alla vesuviana
(Fusilli z Vesuvu)

Fusilli čtyřsýrové
(Fusilli con salsa ai formaggi)

Fusilli s dýní
(Fusilli con la zucca)

Fusilli, ricotta e funghi
(Fusilli s ricottou a houbami)

Garganelli s hříbky a brokolicí
(Garganelli ai funghi porcini e broccoletti)

Gratinované ziti
(Ziti gratinati)

Halušky s uzeným masem a smetanou

Hnízda s holoubaty

Houbové ravioli

Hovězí maso Tennessee

Italské těstoviny