cpt. Cook
 

Houby na roštu s kaparovou omáčkou

Houby nakyselo

Houby po bračsku

Houby po neapolsku

Houby s fazolkami

Houby s vejci

Hříbky po bordeauxsku

Hříbky podle bordeauxského způsobu

Hříbky se smetanovou omáčkou

Hřiby na smetaně se sýrem

Hřiby po pařížsku

Hubník

Krémová polenta s houbami a bílými fazolemi
(Polenta crémeuse aux champignons et aux haricots blancs)

Krkonošský houbovec

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Lasagne s houbami

Lasagne ai funghi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg čerstvých vaječných lasagní, 150 dkg čerstvých hub, 30 dkg italského sýra fontina nebo fontal, 15 dl bešamelové omáčky, 15 dkg strouhaného parmazánu, 1/2 stroužek česneku, zelená petrželka podle chuti, máslo, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte čerstvé houby (doporučena je směs polničky topolové, hlívy ústřičné, lišek a žampiónů), nakrájejte je na malé kousky a 10 minut je restujte na pánvi se stroužkem česneku, olejem a jemně nasekanou petrželkou. Osolte a opepřete. Sýr fontina nakrájejte na kostičky a dejte stranou.

www.tacos.cz Dno formy vymažte a pokryjte vrstvou bešamelové omáčky, položte první vrstvu těstovin a přidejte bešamelovou omáčku s houbami, sýrem fontina a strouhaným parmazánem. Pokračujte střídavě vrstvou omáčky a vrstvou těstovin. Nakonec poslední vrstvu lasagní potřete vrstvou bešamelové omáčky a posypte strouhaným parmazánem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20-25 minut a před podáváním nechte vychladnout.

vloženo 22.10.2022    zobrazeno 336x    verze pro tisk

Lečo s houbami

Lišky na smetaně

Lišky se smetanou a ztracenými vejci

Marinované houby s česnekem

Milánské plněné houby