cpt. Cook
 

Jarní těstovinové mušle
(Conchiglie primavera)

Jednoduché špagety se sýrem

Kakaové tagliarelli

Kakaové tagliatelle se směsí hub a kaštanů
(Tagliatelle al cacao con funghi misti e castagne)

Karbonářské makaróny

Kardinálské špagety

Klasické ragú z mletého masa
(Ragú classico)

Klasické timballo
(Timballo - la versione tradizionale)

Kolínka s taveným ementálem

Kolínka v bešamelu

Korzárské špagety

Kořeněné orzo se špenátem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krémové houbové lasagne

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1/2 lžíce olivového oleje, 40 dkg lasagní, 20 dkg mozzarelly,

houbové ragú: 2.15 dkg sušených hub, 1.215 dl vřící vody, 80 dkg hnědých žampiónů, 2 lžíce olivového oleje, 2  cibule nakrájené nadrobno, 2  mrkve taky nadrobno nakrájené, 40 dkg směsi hub (např. hlíva a shiitake) nakrájených na plátky, 4 stroužky česneku, 1/2 svazku tymiánu, 2.15 dl červeného vína, 2.15 dl passaty, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce mleté papriky,

na bešamel: 15 dkg másla, 1/2  bobkový list, 15 dkg hladké mouky, 6 dl plnotučného mléka, 3 lžíce crème fraîche, muškátový oříšek strouhaný

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na ragú vložte sušené hříbky do žáruvzdorného hrnku a zalijte vroucí vodou z rychlovarné konvice. Odstavte. Hnědé žampiony nakrájejte najemno nebo rozmixujte v kuchyňském robotu na jemné kousky. Ve velkém hrnci nebo žáruzdorném kastrolu rozehřejte olej na vysokou teplotu a 15 minut na něm za občasného míchání smažte cibuli, mrkev a nasekané houby se špetkou soli, dokud se voda uvolněná z hub neodpaří. Houby by měly mít sytě hnědou barvu a ostatní zelenina by měla být měkká a mírně zbarvená.

www.tacos.cz Přidejte směs hub nakrájených na plátky, česnek a většinu tymiánu a vařte dalších 5 minut, dokud houby nezačnou měknout. Namočené sušené hříbky slijte, přidejte do hrnce jejich tekutinu, pak je nadrobno nasekejte a přidejte také. Vmíchejte víno, passatu, kečup a papriku a promíchejte. Vařte 25 minut, dokud se ragú nezredukuje a nezhoustne natolik, aby pokrylo hřbet lžíce. Hojně dochuťte mořskou solí a trochou černého pepře.

www.tacos.cz Mezitím připravte bešamel. V hrnci na středním plameni rozpusťte máslo, přidejte bobkový list a minutu povařte. Přisypte mouku a míchejte, dokud nevznikne lepkavá hmota. Postupně přidávejte mléko a mezi jednotlivými přídavky šlehejte, dokud nevznikne hustá omáčka. Snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte 3-4 minuty, dokud omáčka nezhoustne natolik, aby obalila lžíci. Vyjměte bobkový list a vmíchejte smetanu, bohatě zastrouhněte muškátovým oříškem.

www.tacos.cz Troubu předehřejte na 200 °C (180 °C s ventilátorem). Dno a stěny velké keramické zapékací mísy potřete olivovým olejem. Na dno naaranžujte vrstvu plátků lasagní (možná je budete muset rozlámat, aby se vešly), pak lžící přelijte vrstvu houbového ragú, pokapejte částí bešamelu a rozprostřete hrst mozzarelly. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno ragú a poslední vrstvu plátků lasagní, a poté je uhlaďte silnou vrstvou bešamelu. Posypte zbylou mozzarellou a pečte 40-45 minut, dokud těsto nezačne bublat a povrch není zlatavý. Nechte 10 minut odpočívat a před podáváním posypte zbylými lístky tymiánu.

vloženo 30.11.2021    zobrazeno 422x    verze pro tisk

Kuskus se zeleninou

Lahodné tagliarelli podle Conchity

Lasagne con stracchino e zucchine in flore
(Lasagne se sýrem a dýňovým květem)

Lasagne na pánvi
(Lasagne in padella)

Lasagne po neapolsku
(Lasagne alla Napoletana)

Lasagne s čekankou
(Lasagne al radicchio)

Lasagne s černou kapustou, mozzarelou a klobáskou
(Lasagne con cavolo nero, mozzarella e salsiccia)