cpt. Cook
 

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Lasagne s houbami a klobáskou
(Lasagne funghi e salsiccia)

Lasagne s jablky

Lasagne s paprikami
(Lasagne con i peperoni)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lasagne s ragú a hráškem

Lasagne con ragù e piselli

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg čerstvých vaječných lasagní, 150 dkg mletého masa (vepřové a hovězí), 4 dl passaty, bazalka, 15 dl bešamelové omáčky, 30 dkg mozzarelly, 215 dkg zeleného hrášku, 1/2  cibule, parmazán podle chuti, 1/2 dl bílého vína, 10 dkg pancetty, extra virgin olivový olej, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji v hrnci na troše oleje. Přidejte směs mletého masa a nasekané slaniny a za častého míchání dobře opečte, poté přidejte hrášek. Hrášek nechte několik minut přejímat chuť, podlijte bílým vínem, nechte ho zcela odpařit a poté přilijte rajčatovou šťávu a lístky bazalky. Osolte a opepřete a duste alespoň hodinu pod pokličkou.

www.tacos.cz Mozzarellu nakrájejte na kostičky a dejte stranou. Vymažte zapékací misku, rozetřete několik lžic bešamelové omáčky a položte na ni lasagne, poté rozetřete velké množství masové omáčky, na kostičky nakrájený sýr a další bešamelovou omáčku. Pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Na závěr naneste vrstvu masové omáčky, bešamelu a bohatě posypte strouhaným parmazánem.

www.tacos.cz Zapečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35-40 minut. Vyjměte z trouby, nechte 10 minut odpočívat a poté lasagne podávejte ozdobené na povrchu čerstvě nasekanou petrželkou.

vloženo 13.02.2024    zobrazeno 314x    verze pro tisk

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Lombrichelli al pesto di nocciole
(Lombrichelli s pestem z lískových oříšků)

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky