cpt. Cook
 

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Capunsei mantovani

Carbonara klasické
(Carbonara)

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci
(Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta)

Cizrnové lasagne s dýní
(Lasagne di ceci alla zucca)

Corona di anelletti
(Těstovinová koruna)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Česnekové lasagne s muškátovou dýní

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  3  muškátové tykve zhruba půlkilové, 1/2 lžíce rostlinného oleje, 1.215 lžičky soli, 1/4 šálku másla, 2 lžíce drceného česneku, 1/4 šálku hladké mouky, 4 šálky mléka, 1/2 lžička mletého pepře, 1/2 šálek šlehačky, 23 dkg lasagní, 1.33 šálku jemně nastrouhaného parmazánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 230 °C. Větší pekáč vyložte hliníkovou fólií. Z vrchní části jedné tykve odřízněte 1 cm dlouhý kousek, oloupejte ji, pak ji příčně rozpulte, odstraňte a vyhoďte semínka. Každou polovinu nakrájejte na tenké plátky. Plátky dýně si odložte. Zbývající dýně rozpulte, odstraňte a vyhoďte semínka. Řezné strany půlek dýní potřete olejem a posypte trochou soli. Pečte půlky dýní řeznou stranou dolů na připraveném pekáči, dokud nezezlátnou a nezměknou, 45 až 50 minut. Nechte 15 minut vychladnout, pak dužinu vydlabejte do kuchyňského robotu a zpracujte do hladka.

www.tacos.cz Máslo rozpusťte ve velkém hrnci na středně nízkém plameni. Přidejte česnek a za stálého míchání vařte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund. Vmíchejte mouku a opět za stálého míchání vařte 3 minuty. Mléko zašlehejte do mouky do hladka. Přiveďte k varu a povařte za občasného šlehání do mírného zhoustnutí, asi 10 minut. Vmíchejte pyré z dýní, pepř a zbývající sůl. Snižte teplotu v troubě na 190 °C. Vymažte máslem vhodnou zapékací mísu. Ve velké míse vyšlehejte smetanu elektrickým mixérem, dokud se nevytvoří měkké špičky.

www.tacos.cz Do připravené zapékací misky nalijte na dno šálek omáčky z muškátové dýně a na to dejte jednu vrstvu těstovin. Potřete je polovinou zbývající omáčky a posypte třetinou parmazánu. Navrstvěte další lasagne, zbývající omáčku a opět třetinu parmazánu. Pokryjte zbývajícími lasagnemi a šlehačkou je úplně zakryjte. Navrch položte odložené plátky dýně a posypte zbývajícím parmazánem. Pevně přikryjte hliníkovou fólií. Pečte 30 minut, poté odstraňte fólii a dopečte, dokud se nevytvoří na povrchu bublinky a nezezlátne, přibližně dalších 15 minut. Před podáváním nechte 30 minut odpočinout.

vloženo 03.12.2021    zobrazeno 417x    verze pro tisk

Ditalini s cuketou
(Ditalini con le zucchine)

Domácí červené nudle

Domácí fettuccine se zeleninou

Domácí kakaové nudle

Domácí nudle

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Domácí zelené nudle

Dýňové těsto na lasagne