cpt. Cook
 

Filipínské hovězí

Flekken
((pečeně pečená nad dřevěným uhlím))

Florentské roštěnky

Frankfurtská pečeně

Grilovaná roštěná

Hašé z vařeného hovězího

Horalský tymbál

Hortobáďské hovězí plátky

Hotpot

Hovězí Acapulco

Hovězí balenka plněná

Hovězí Bourguignon

Hovězí filet na červeném víně
(Filet de boeuf au vin rouge)

Hovězí hranolky v pepři

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí hrudí s křenovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg hovězího hrudí, 1/2  bobkový list, 1/2 lžička soli, 1/2 lžička celého pepře, 1/2 svazek bylinek (petrželka, tymián, celerové listy), 1/2 stroužek česneku, 4  cibule, 4  mrkve, 2  pórky, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l šlehačky, mletý pepř, 1/2 lžička citrónové šťávy, 1/2 strouhaný křen
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kupte kus masa obaleného vrstvou tuku. Tuk je zárukou, že maso při vaření zůstane šťavnaté. Teprve po tepelné úpravě tuk odstraňte a použijte do omáčky, které dodá chuť a hutnost.

www.tacos.cz Maso vložte do hrnce zalijte vodou a uveďte do varu. Pěnu seberte. Přidejte koření, bylinky a oloupaný stroužek česneku. Vařte mírným varem. Cibuli a mrkev oloupejte a přidejte k masu 30 minut před dokončením. Pórek očistěte, podélně rozkrojte až do poloviny, omyjte, svažte a asi 20 minut vařte ve vývaru.

www.tacos.cz Hovězí tuk z vařeného masa nakrájejte na malé kostičky, zahřejte, zaprašte moukou a krátce zpěňte. Přilejte 1/2 l masového vývaru, vařte 10 minut, proceďte. Omáčku ochuťte smetanou, solí, pepřem a citrónovou šťávou. Křen přidejte po lžících a omáčku dochuťte. Podávejte ji v omáčníku.

www.tacos.cz Náš tip: Křen může mít jemnou chuť, ale může být také ostrý. Nejlepší je čerstvě nastrouhaný z mladých, nedřevnatých kořenů.

www.tacos.cz Příloha: Vařené brambory, míchaný zeleninový salát jako předkrm

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3274x    verze pro tisk

Hovězí jazyk

Hovězí jazyk uzený

Hovězí kostičky v zelenině

Hovězí kostky s badyánem

Hovězí kuličky s ananasem