cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Turecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí či skopový pilaf

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg skopového masa (jehněčího), 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 3 lžíce opečených mandlí, 2  cibule, sůl, 1/2 lžička mleté papriky, 1/2 lžička šafránu (podle původního předpisu rozmočeného v růžové vodě), 10 dkg rozinek (nebo hrst nezralých bobulek hroznů), 2 lžíce rajčatového protlaku, 215 dkg rýže, 3/4 l vývaru, máta peprná či petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso rozkrájíme a opečeme na oleji spolu s česnekem, cibulí a paprikou, osolíme, podlijeme a půl hodiny dusíme. Přidáme propranou rýži, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme šafrán, protlak, rozinky, dusíme, nakonec přidáme opražené nakrájené mandle. Na talíři vytvoříme kopečky, ozdobíme posekanou mátou nebo petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3113x    verze pro tisk

Jehněčí gratin s citrónem
(Gratin d'agneau au citron)

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách

Jehněčí maso v jáhlové kaši