cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Jehněčí gratin s citrónem
(Gratin d'agneau au citron)

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí kýta na medu

Gigot d'agneau au miel

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.2 kg jehněčí kýty, 20 dkg medu, 3 dl jablečného octa, 6 dkg másla, 2 snítky rozmarýnu, 2 lžičky zázvoru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu s prázdným plechem uvnitř předehřejeme na 180 °C. Kýtu dejte na mísu, kterou můžete dát do trouby, dobře osolte, opepřete, posypte čerstvě nastrouhaným zázvorem a rozmarýnem. Rozpusťte máslo a smíchejte s medem a octem, a pak jím pokryjte kýtu. Dejte do trouby a nechte péct 1 a čtvrt hodiny (1 a půl, chcete-li ji hodně propečenou) a pravidelně podlévejte, aby se maso nevysušilo. Vyndejte mísu z trouby, kýtu přendejte na servírovací talíř a omáčku přelijte do omáčníku. Okamžitě podávejte.

www.tacos.cz Ke kýtě můžete podávat brambory pečené v alobalu, osolené a opepřené a plněné sýrem Cottage, nebo se zelenými fazolkami.

vloženo 06.09.2007    zobrazeno 4238x    verze pro tisk

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách

Jehněčí maso v jáhlové kaši