cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Jehněčí gratin s citrónem
(Gratin d'agneau au citron)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg jehněčího masa - hřbetu, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžička soli, 1/2 lžíce francouzské hořčice, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 lžíce přepuštěného másla, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l červeného vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slavnostní pečeně, ke které podávejte kteroukoli zeleninu výraznější chuti. Počítejte s tím, že jehněčí maso není kdykoli ke koupi, je to vysloveně sezónní specialita. Jehněčí hřbet má mít jen tenkou vrstvu tuku.

www.tacos.cz Oloupaný česnek nakrájejte na kousky, posypte solí a rozmačkejte. Smíchejte s hořčicí, pepřem a přepuštěným máslem. Směsí potřete maso a vložte je do pekáče. Pekáč dejte do vyhřáté trouby, maso zprudka osmahněte, potom teplotu snižte a maso dopečte. Z másla a mouky připravte jíšku, rozřeďte ji smetanou a vařte asi 10 minut. Vmíchejte rajský protlak. Pečeni zabalte do hliníkové fólie a nechte odpočinout. Připečený výpek uvolněte červeným vínem a přidejte do omáčky. Vařte, dokud omáčka nezhoustne, ochuťte. Maso nařízněte podél hřbetu, vykostěte a nakrájejte. Omáčku podávejte zvlášť.

www.tacos.cz

www.tacos.cz Příloha: Růžičková kapusta a jedlé kaštany. Hrušky v bílém víně plněné brusinkovým kompotem, krokety nebo opečené brambory

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 1187x    verze pro tisk

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách

Jehněčí maso v jáhlové kaši