cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí kýta s rozmarýnem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg jehněčí kýty, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1/2 lžička soli, mletý pepř, 1/2 lžička hořčice, 4 lžíce oleje, 215 dkg rajčat, 10 dkg cibule, 4 lžíce kysané smetany, 1/2 lžička škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kupte jehněčí kýtu s kostí, chcete-li, aby byla pečené pěkně šťavnatá a hezky vypadala. Po 45 minutách pečení je uvnitř ještě růžová, po 90 minutách je dostatečně propečená.

www.tacos.cz Maso potřete kořením a hořčicí, vložte do pekáče, potřete olejem. Dejte do horké trouby a pečte, občas podlijte červeným vínem, aby se vypečená šťáva nepřipálila. Rajčata a oloupané cibule nakrájejte na kostičky a na posledních 30 minut přidejte k pečeni. Upečenou kýtu přendejte z pekáče na mísu, přikryjte a nechte před nakrájením 10 minut odpočinout. Vypečenou šťávu a zeleninu proceďte na pánev. Rozmíchejte smetanu se solamylem a vmíchejte do šťávy, zavařte. Šťávu dochuťte. Nakrájenou kýtu podávejte horkou, jinak je klihovatá.

www.tacos.cz Tip: Menší pečeni (pod 1 kg) v hrnci osmahněte a duste doměkka. Na každý centimetr tloušťky masa počítejte 8 (uvnitř růžová) nebo 16 minut (propečená).

www.tacos.cz Příloha: Zelené fazolky s petrželkou, pečená rajčata a vařené brambory. K pití lehké červené víno.

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 509x    verze pro tisk

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách

Jehněčí maso v jáhlové kaši

Jehněčí maso v karí