www.tacos.cz Maso potřete kořením a hořčicí, vložte do pekáče, potřete olejem. Dejte do horké trouby a pečte, občas podlijte červeným vínem, aby se vypečená šťáva nepřipálila. Rajčata a oloupané cibule nakrájejte na kostičky a na posledních 30 minut přidejte k pečeni. Upečenou kýtu přendejte z pekáče na mísu, přikryjte a nechte před nakrájením 10 minut odpočinout. Vypečenou šťávu a zeleninu proceďte na pánev. Rozmíchejte smetanu se solamylem a vmíchejte do šťávy, zavařte. Šťávu dochuťte. Nakrájenou kýtu podávejte horkou, jinak je klihovatá.
www.tacos.cz Tip: Menší pečeni (pod 1 kg) v hrnci osmahněte a duste doměkka. Na každý centimetr tloušťky masa počítejte 8 (uvnitř růžová) nebo 16 minut (propečená).
www.tacos.cz Příloha: Zelené fazolky s petrželkou, pečená rajčata a vařené brambory. K pití lehké červené víno.