cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí gratin s citrónem

Gratin d'agneau au citron

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg mletého jehněčího masa, 3  vejce, 2.15 dl mléka, 2  cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 bio citrón, 10 dkg piniových semínek, 3 dkg staršího chleba, 4 dkg rozinek sultánek, 1/2 lžíce oleje, 1/2 lžíce karí koření, 2  bobkové listy, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Chléb namočte do mléka. Nakrájejte cibuli a nasekejte česnek. Smažte 5 minut na oleji. Přidejte kari a jehněčí maso. Míchejte a restujte, dokud nezmizí všechna červená barva. Odstavte z ohně. Vmíchejte dobře vyždímaný chléb (mléko si ponechte), rozinky a piniové oříšky.

www.tacos.cz Citron rozkrojte na polovinu. Z jedné poloviny nastrouhejte kůru a druhou si odložte. Do mletého masa přidejte nastrouhanou kůru a trochu citronové šťávy. Osolte a opepřete. Rozetřete je do zapékací mísy a zarovnejte povrch.

www.tacos.cz Vejce rozšlehejte s mlékem a špetkou soli. Směs nalijte na maso. Zbylý citron nakrájejte na tenoučké plátky. Ty naaranžujte spolu s bobkovými listy navrch gratinovaného pokrmu. Pečte 40 minut. Podávejte horké.

www.tacos.cz Příloha: rýže a zelený salát

vloženo 21.10.2022    zobrazeno 241x    verze pro tisk

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách

Jehněčí maso v jáhlové kaši