cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí kýta na zelenině

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg jehněčí kýty s tenkou vrstvou tuku, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžička soli, 2 lžíce oleje, 1/2 l červeného vína, 1/2 svazek kořenové zeleniny, 4  rajčata, 60 dkg fazolových lusků, 1/2 lžička cibulové soli, 1/2 lžička škrobové moučky, 1/2 lžička rajčatového protlaku, 4 lžíce šlehačky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso potřete vyjmenovaným kořením. Olej zahřejte, maso na něm osmahněte a zalijte 1 cm vysokou vrstvou vína. Pečte v horké troubě. Zeleninu očistěte, omyjte, nakrájejte na malé kousky a přidejte k výpeku. Maso každých 10 minut polévejte a v případě potřeby dolejte víno. Naříznutá rajčata a vařené fazolové lusky upravte na kovový podnos. Do rozpuštěného másla přidejte cibulovou sůl a zeleninu jím polijte. Zbylé přísady dejte do hrnku a rozkvedlejte. Maso upravte na podnos, přikryté vložte do trouby, kterou po 5 minutách vypněte. Výpek propasírujte do hrnku, promíchejte, nechte přejít varem a omáčku dochuťte. Zbylé maso zmrazte se šťávou.

www.tacos.cz Příloha: brambory s petrželkou, malé kousky salátové okurky v hořčičné zálivce

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 485x    verze pro tisk

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách

Jehněčí maso v jáhlové kaši

Jehněčí maso v karí