cpt. Cook
 

Jehněčí na cuketě s nudlemi

Jehněčí na karí

Jehněčí na kari s jogurtovou marinádou

Jehněčí na smetaně s majoránkou

Jehněčí nebo kůzlečí kebab

Jehněčí nebo kůzlečí po albánsku

Jehněčí pečeně na tymiánu

Jehněčí po alžírsku s omeletou

Jehněčí po řecku

Jehněčí ragú
(Tadžin ahmar)

Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou

Jehněčí řízky zapečené se šunkou a sýrem

Jehněčí s estragonem

Jehněčí s houbami
(a šťouchanými brambory)

Jehněčí s meruňkami

Jehněčí zapečené se smetanou a vejci

Kabáb

Kabáb

Kavkazský šašlik

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kdoule plněné jehněčím

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg mletého jehněčího hrudí, 8  kdoulí, 3  šalotky, 1/2 stroužek česneku, několik snítek kopru, 10 cl kuřecího vývaru, 4  švestky, 15 cl olivového oleje, 3 špetky drceného kmínu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Měkké vypeckované švestky nasekejte na malé kousky. Nakrájejte nadrobno šalotku a česnek. Zahřejte lžíci oleje a másla v pánvi a osmahněte na něm šalotku a posléze i mleté maso a česnek. Osolte, opepřete, přilejte vývar, slivky a drcený kmín. Nechte zahřát 2 minuty a odložte.

www.tacos.cz Oloupejte menší kdoule. Předehřejte je 20 minut ve slané vroucí vodě. Vyřízněte z nich bubáky, malvice otočte a vydlabejte. Usaďte je do máslem vymazaného pekáčku. Naplňte masovou fáší. Zakapejte zbývajícím olivovým olejem a pečte 30 minut. Prvních 15 minut raději nádobu zakryjte, aby kdoule moc nezhnědly.

vloženo 23.10.2017    zobrazeno 807x    verze pro tisk