cpt. Cook
 

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg skopového hřbetu, 1/2 lžička rozmarýnu, 1/2 lžička brotanu, 4 listy šalvěje, 2  bobkové listy, 8 kuliček jalovce, 3  cibule, 15 stroužků česneku, 10 dkg celeru nebo lžíce krájených celerových listů, 0.7 l červeného vína, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 20 dkg mrkve, 4  rajčata, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Skopový hřbet zbavíme přebytečného tuku a dáme do pekáčku. Potřeme rozmarýnem, brotanem, drcenou šalvějí a jalovčinkami. Přidáme třetinu množství cibule, očistěný česnek a nakrájený celer. Přelijeme červeným vínem a necháme přes noc v chladničce rozležet. Pak vyjmeme maso z marinády, osušíme, osolíme a opepříme a prudce opečeme na oleji. Marinádu přecedíme, koření a zeleninu přidáme k masu, zalijeme asi 1/4 l marinády a dusíme asi hodinu. Pak přidáme pokrájenou mrkev, zbylou cibuli, a dále pečeme. Podle potřeby podlejeme vývarem nebo marinádou. Když maso zčervenalo, přidáme rajčata překrájená na půlky a ještě 5 minut pečeme. Maso podáváme se šťávou a těstovinami či rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3162x    verze pro tisk

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu

Skopová korma

Skopová kotleta po japonsku