cpt. Cook
 

Kavkazský šašlik

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Alžírsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuskus se skopovým masem

Couscous au mouton

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg skopového masa, 30 dkg cizrny, 2 lžíce cibule, 2  rajčata, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžíce soli, 3 lžíce oleje, 1/2 špetka šafránu, 2  cukety, 4  ředkve, 2  brambory, 4  mrkve, 2 l vody, 1/2 kg jemného kuskusu, 1/2 lžička harissy (není podmínkou)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte maso na kousky, vložte je do velkého hrnce, přidejte olej a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše osolte a opepřete. Přidejte nadrobno nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Deset minut povařte na mírném ohni. Mezitím oloupejte mrkev, ředkev a cuketu. Nejprve přidejte mrkev a vodu a nechte vařit na mírném ohni. Do omáčky přidejte ředkev, cuketu a brambory. Přidejte cizrnu (den předem namočenou). Povařte pět minut a je hotovo. Podle vašeho uvážení přidejte olivový olej. Připravte kuskus.
vloženo 02.08.2007    zobrazeno 2191x    verze pro tisk

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu