cpt. Cook
 

Kavkazský šašlik

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Ázejbajdžán   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lulja kebab

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  32 dkg skopového masa, 2 dkg tuku ze zadní části ovce, 2 dkg cibule, 4 dkg jarní cibulky, 1.15 dkg zelené petrželky a bazalky, 4.15 dkg hladké mouky, sumah, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Skopové maso umeleme spolu s cibulí, přidáme pepř, sůl a hmotu dobře propracujeme. Potom směs na dvacet minut uložíme do chladničky. Pak napichujeme mleté maso na rožeň ve tvaru válečků. Lulja-kabáb rožníme nad žhavým dřevěným uhlím v mangalu (plechový gril, ve kterém je dřevěné uhlí). Při podávání lulja-kabáb zavinujeme do lavaše (tuhé placky). Lavaš připravujeme tak, že tuhé těsto vyválíme na placku o tloušťce 1 milimetr a pečeme na plechu. Lulja-kabáb obložíme kolečky cibule, sumahem nebo rajčaty opečenými na rožni.
vloženo 08.10.2007    zobrazeno 2233x    verze pro tisk

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu