cpt. Cook
 

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Marocký kuskus

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg kus-kusu, 150 dkg skopového plecka, 215 dkg hovězího masa, 2 l vody, 115 dkg rajčatového protlaku, 2  cukety, 1/2  řapíkatý celer, 1/2  cibule, 2  hřebíčky, 1/2  zelená paprika, 1/2  chilli paprička, 1/2 svazek zelené petrželky, 1.15 dkg rozinek, 215 dkg cizrny, 1/2 špetka šafránu, 2 lžíce harissy, 1/2 špetka muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, 1/2 svazek koriandrových lístků
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do větší nádoby nalejeme vodu, osolíme, přidáme rajský protlak, šafrán a muškátový oříšek. Na mírném plameni 15 minut povaříme. Cuketu oloupeme, do cibule zapíchneme hřebíčky, papriku vypeckujeme a nakrájíme, zelenou petrželku nasekáme, rozinky namočíme do vody. Do vody přijde předem také namočit italský hrách. Do vřící vody přidáme na menší kostky nakrájené maso, připravenou zeleninu (kromě hrachu), zelenou petrželku a všechno koření. Zamícháme a asi 40 minut vaříme. Kuskus uvaříme v páře a necháme na teple. Italský hrách (cizrnu) uvaříme ve vývaru.

www.tacos.cz Rozinky vložíme do misky a zalejeme polévkovou lžící horkého vývaru, přidáme harissu a omáčku pečlivě promícháme. Kuskus vložíme do kulaté mísy, na povrch dáme kousky masa, obložíme je uvařenou zeleninou, posypeme hrachem a ozdobíme lístky čerstvého koriandru. Zvlášť podáváme omáčku a vývar.

vloženo 06.08.2007    zobrazeno 2672x    verze pro tisk

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu

Skopová korma

Skopová kotleta po japonsku