cpt. Cook
 

Karí kuře

Kohout na víně
(Coq au vin)

Kokosové kuřecí curry

Korma z kuřete I.

Korma z kuřete II.

Kořeněný pilav s kuřetem
(Másalam pulao)

Kotíkovo kuře na karí

Kuřata na másle sváteční

Kuřata na zelenině vydatná

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře à la Jang Kuej-Fej

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  kuřecí křídla, 1/2 lžička moučkového cukru nebo hnědého, 1/2 lžíce vodky nebo brandy, 6  mladých cibulek, 3 lžíce bambusových výhonků (celeru, kedlubny, chřestu, zelí, paprik), 1/2 lžička mletého zázvoru nebo plátkového, 1/2 dl vývaru, 1/2 dl vína, 1/2 lžíce sušených hub, vepřové sádlo,

Zálivka: 1/2 lžička sójové omáčky, 1/2 lžička škrobové moučky, 1/2 lžíce vody

zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí křídla odříznutá od prsíček rozdělíme v kloubech na tři díly, spaříme vroucí vodou a dáme okapat nebo osušíme. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a cukr. Když začne cukr měnit barvu, přidáme kuřecí křídla a rychle opečeme ze všech stran spolu s celými cibulkami a bambusovými výhonky (nebo jinou zeleninou) nakrájenými na kostičky. Přidáme houby a zázvor, přilijeme víno a pálenku a krátce podusíme. Pak vyjmeme cibulky a zbytek podusíme 10-15 minut. Podle potřeby lehce podlijeme vodou. Nakonec přidáme zálivku a povaříme, až pokrm zhoustne. Vrátíme sem opečené cibulky a prohřejeme.

www.tacos.cz Podáváme s rýží a hlávkovým salátem, nebo jako předkrm.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1985x    verze pro tisk

Kuře a la Pompadour

Kuře à la Tahiti

Kuře Adobo

Kuře arroz con pollo

Kuře Coco

Kuře Ča Pa-Kuai

Kuře dušené s párkem a žampióny

Kuře dušené se šunkou

Kuře dušené se zeleninou

Kuře dušené se zeleninou a smetanou