cpt. Cook
 

Indické kuře

Indické kuřecí
(Nasi Goreng)

Jednoduché kuře na pepři

Kantonské kuře

Kantonské kuřecí závitky

Kapuska
(Kuře se zelím)

Karí kuře

Kohout na víně
(Coq au vin)

Kokosové kuřecí curry

Korma murg curry
(Kuřecí kari ve stylu korma)

Korma z kuřete I.

Korma z kuřete II.

Kořeněný pilav s kuřetem
(Másalam pulao)

Kotíkovo kuře na karí

Kuřata na másle sváteční

Kuřata na zelenině vydatná

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře à la Jang Kuej-Fej

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  kuřecí křídla, 1/2 lžička moučkového cukru nebo hnědého, 1/2 lžíce vodky nebo brandy, 6  jarních cibulek, 3 lžíce bambusových výhonků (celeru, kedlubny, chřestu, zelí, paprik), 1/2 lžička mletého zázvoru nebo plátkového, 1/2 dl vývaru, 1/2 dl vína, 1/2 lžíce sušených hub, vepřové sádlo,

Zálivka: 1/2 lžička sójové omáčky, 1/2 lžička škrobové moučky, 1/2 lžíce vody

zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí křídla odříznutá od prsíček rozdělíme v kloubech na tři díly, spaříme vroucí vodou a dáme okapat nebo osušíme. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a cukr. Když začne cukr měnit barvu, přidáme kuřecí křídla a rychle opečeme ze všech stran spolu s celými cibulkami a bambusovými výhonky (nebo jinou zeleninou) nakrájenými na kostičky. Přidáme houby a zázvor, přilijeme víno a pálenku a krátce podusíme. Pak vyjmeme cibulky a zbytek podusíme 10-15 minut. Podle potřeby lehce podlijeme vodou. Nakonec přidáme zálivku a povaříme, až pokrm zhoustne. Vrátíme sem opečené cibulky a prohřejeme.

www.tacos.cz Podáváme s rýží a hlávkovým salátem, nebo jako předkrm.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2210x    verze pro tisk

Kuře a la Pompadour

Kuře à la Tahiti

Kuře Adobo