cpt. Cook
 

Aloo Gobi

Brokolice dušená

Brokolice s brambory

Brokolice s mandlemi

Brokolice s vejci

Brokolice vařená

Brokolice zapečená

Dušená brokolice s houbami

Gratinovaný květák podle Ludvíka

Gratinovaný květák s houbami

Gratinovaný květák se sýrem

Květák dušený na smetaně

Květák jako mozeček

Květák kyjevský

Květák na jehličí

Květák neapolský

Květák neapolský

Květák po domácku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květák po orientálsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 velký květák, 4 dkg tuku, 4 dkg oleje, 20 dkg rajčat, 1/2 stroužek česneku, 1/2  cibule, 4 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 2 dl červeného vína, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný květák uvaříme ve vařící vodě do poloměkka. Ocedíme jej, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. V rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, zaprášíme moukou, vše osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Dále přidáme mletý pepř, sůl, utřený česnek, červené víno a necháme asi 10 minut dusit. Do hotové omáčky přidáme tuk. Uvařený květák klademe na talíře, přeléváme omáčkou a podáváme s brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4023x    verze pro tisk

Květák po polsku