cpt. Cook
 

Květák po švýcarsku

Květák s burskými oříšky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květák s citrónovou majonézou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 velký květák, sůl, 2  žloutky, 6 lžic citrónové šťávy, mletý pepř, 2 lžičky moučkového cukru, 1/2 lžička pikantní hořčice, 1/4 l oleje, muškátový oříšek, 3 lžičky pažitky nebo řeřichy jemně nakrájené
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opraný květák vaříme v osolené vařící vodě asi 15 minut a pak jej dáme okapat. Mezitím rozmícháme žloutky, 4 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, cukr a hořčici. Do této směsi přidáme za stálého šlehání nejprve po kapkách, pak tenkým praménkem olej, až vznikne hustá majonéza. Okapaný květák položíme na předehřátou místu, posypeme mírně pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a zakapeme zbylou citrónovou šťávou. Potom jej zalijeme citrónovou majonézou a ozdobíme pažitkou nebo řeřichou.

www.tacos.cz Podáváme jako samostatný pokrm s vařenou rýží. Takto připravený květák můžeme podávat i k masu nebo jako předkrm.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1480x    verze pro tisk

Květák s droždím a vejci

Květák s hráškem v bešamelu

Květák s hráškem zapečený v bešamelu

Květák s osmaženou strouhankou nebo sýrem

Květák s pikantní omáčkou

Květák s rajčaty

Květák s rýží

Květák s rýží a houbami

Květák se sýrem

Květák se ztracenými vejci

Květák se ztracenými vejci

Květák smažený

Květák smažený v sýrovém těstíčku

Květák v sýrové omeletě

Květák vařený

Květák vařený po polsku

Květák vařený s mlékem