cpt. Cook
 

Květák po švýcarsku

Květák s burskými oříšky

Květák s citrónovou majonézou

Květák s droždím a vejci

Květák s hráškem v bešamelu

Květák s hráškem zapečený v bešamelu

Květák s osmaženou strouhankou nebo sýrem

Květák s pikantní omáčkou

Květák s rajčaty

Květák s rýží

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květák s rýží a houbami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 středně velký květák, 20 dkg rýže, 6 dkg rostlinného tuku, 1/2 lžíce hladké mouky, 3 dl mléka, 20 dkg čerstvých hub nebo hrst sušených, 1/2 lžíce strouhanky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Květák důkladně opereme, rozebereme na jednotlivé růžičky a vsypeme do vařící osolené vody. Vaříme jej téměř doměkka, vyjmeme a necháme okapat. Propláchnutou a spařenou rýži osmahneme na kousku tuku, zalijeme 3 dl vody, osolíme a dusíme doměkka. Houby nakrájíme na plátky a nepatrně podlité podusíme, až se voda, kterou pustily, vsákne. Sušené houby namočíme aspoň hodinu předem do mléka zředěného vodou. Zapékací misky vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme polovinu měkké rýže, na ni rozložíme uvařené růžičky květáku a připravené houby, přelijeme je bešamelovou omáčkou a na ně dáváme opět rýži, zakapeme ji trochu tukem, zalijeme omáčkou a dáme zapéci. Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým nebo hlávkovým salátem.

www.tacos.cz Omáčka: Na rozehřátém tuku zpěníme hladkou mouku, za stálého míchání zalijeme mlékem a vaříme, až je omáčka hladká a jemná. Potom ji osolíme a můžeme ještě ochutit lžičkou sójové omáčky nebo muškátovým květem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2162x    verze pro tisk

Květák se sýrem

Květák se ztracenými vejci

Květák se ztracenými vejci

Květák smažený

Květák smažený v sýrovém těstíčku

Květák v sýrové omeletě

Květák vařený

Květák vařený po polsku

Květák vařený s mlékem