cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květák po švýcarsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg květáku, 15 dkg másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l plnotučného mléka, sůl, mletý pepř, česnek, 10 dkg tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Podusíme na troše tuku na pánvi. Podlijeme trochou vody a podle chuti osolíme, přidáme několik rozsekaných stroužků česneku, špetku mletého pepře a dusíme do změknutí. Uvařenou zeleninu vložíme do hlubší mísy, posypeme strouhaným sýrem a polijeme teplou bešamelovou omáčkou. Omáčku si připravíme z tuku a mouky, které necháme zpěnit, ještě světlou jíšku zalijeme plnotučným mlékem a umícháme dohladka na mírně hustou omáčku. Můžeme ji zjemnit 1-2 žloutky, které jsme si rozkvedlali v troše mléka. Pak již nesmíme omáčku vařit. Podáváme s brambory a sypeme sekanou zeleninovou natí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2181x    verze pro tisk

Květák s burskými oříšky

Květák s citrónovou majonézou

Květák s droždím a vejci

Květák s hráškem v bešamelu

Květák s hráškem zapečený v bešamelu

Květák s osmaženou strouhankou nebo sýrem

Květák s pikantní omáčkou

Květák s rajčaty

Květák s rýží

Květák s rýží a houbami

Květák se sýrem

Květák se ztracenými vejci

Květák se ztracenými vejci

Květák smažený

Květák smažený v sýrovém těstíčku

Květák v sýrové omeletě

Květák vařený

Květák vařený po polsku

Květák vařený s mlékem