cpt. Cook
 

Polsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květák vařený po polsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 středně velké květáky, strouhanka, máslo na pokapání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné růžice květáku ponoříme na 5 minut do osolené vody, abychom odstranili hmyz. Pak je vložíme do vařící osolené vody a při vaření růžice obrátíme, jakmile na jedné straně změknou. Nesmíme je vařit příliš do měkka. Vyjmeme je opatrně lopatičkou a necháme dobře okapat. Podáváme se strouhankou na sucho opraženou a pokapané máslem. Na osobu čítáme polovinu většího květáku.

www.tacos.cz Poznámka: Strouhanka nesmí byt stará, zkazila by chuť květáku.

www.tacos.cz Podáváme jako samostatný pokrm s bramborami a jako přílohu k pečenému a vařenému masu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2554x    verze pro tisk

Květák vařený s mlékem

Květák vařený se sýrovou omáčkou

Květák ve vinném těstíčku

Květák zadělávaný

Květák zapečený

Květák zapečený po italsku

Květák zapečený po moravsku

Květák zapečený s kečupem

Květák zapečený s masem

Květák zapečený s rajčaty

Květák zapečený s rajčaty

Květák zapečený s uzeným masem

Květák zapečený s uzeným masem a vejci

Květák zapečený s vejci a sýrem

Květák zapečený se sýrem

Květák zapečený se sýrem

Květák zapečený se sýrem

Květák zapečený se šunkou

Květáková nádivka