cpt. Cook
 

Kuřecí stehna v karí rýži

Kuřecí stehýnka po myslivecku

Kuřecí stehýnka se saturejkou

Kuřecí stehýnka se sýrem

Kuřecí stroganoff

Kuřecí stroganoff na sherry

Kuřecí stroganoff s fenyklem

Kuřecí šašlik s opékanými bramborami

Kuřecí špíz

Kuřecí špíz se zeleninou

Kuřecí tikka masala

Kuřecí wellington

Kyjevský kotlet

Madráské kuře na karí

Mexické kuře na ananasu

mikolčino kuře na zelí

Minutková kuřecí směs

Nadívané kuře po lesnicku

Nadívané kuře z Gödöllö

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Nadívané pečené kuře

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 1/2  citrón, olivový olej na potření, 1/2 lžička mleté papriky (sladké nebo uzené), 4 dl bílého vína, 2 dl vody, sůl, mletý pepř,

chorizo náplň: 16 dkg choriza klobásky, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 hrst větviček tymiánu, 80 dkg bílých fazolí (vařených nebo z konzervy), 20 dkg sušených rajčat v oleji, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu si předehřejeme na 180 °C. Nejprve připravíme nádivku: na větší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, chorizo klobásku oloupeme a nadrobíme do pánve a smažíme asi 3 minuty, dokud nezačne zlátnout. Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji 2 minuty změknout a potom přidáme i nadrobno nasekaný česnek. Několik minut ještě smažíme, potom přidáme tymián a vmícháme fazole, ktere necháme prohřát. Přidáme rajčata i s pár lžícemi oleje, v němž byla naložena. Promícháme a vypneme plamen.

www.tacos.cz Nyní připravíme kuře: potřebujeme velké kuře, vnitřek osolíme a opepříme, potom naplníme připravenou nádivkou. Otvor uzavřeme celým citrónem, přes který přetáhněme přebývající kůži. Kůži kuřete pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a rukama směs důkladně rozetřeme po celém povrchu. Na pekáč vlijeme bílé víno a vodu, položíme kuře, přidáme zbytek tymiánových větviček, zakryjeme a utěsníme hliníkovou fólií. V předehřáté troubě pečeme asi hodinu. Po hodině odstraníme fólii, kuře polejeme tukem, zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě 25-30 minut, až získá kůže zlatou barvu. Vytáhneme z trouby a před podáváním necháme 15 minut odpočinout.

www.tacos.cz Měkký citrón vytáhneme a vymačkáme do zbylé šťávy v pekáči. Promícháme a šťávu přecedíme, popřípadě dáme na prudký oheň trochu zredukovat.

vloženo 09.03.2014    zobrazeno 1968x    verze pro tisk