cpt. Cook
 

Mrkvový křen

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Okurkový krém k bramborám

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg salátové okurky, 30 dkg žervé (krémového sýra), 6 stroužků česneku, 6 lžic oleje, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané okurky podélně rozkrojíme a lžičkou vyjmeme semena. Potom je nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme 10 minut stát. Krémový sýr rozmícháme s rozetřenými stroužky česneku. Z okurek slijeme vodu, ještě je trochu vymačkáme a společně s olejem je vmícháme do krémového sýra. Šleháme, až se přísady spojí a vznikne hladký krém. Opepříme, je-li třeba, přisolíme a dochutíme několika kapkami worcesterské omáčky.

www.tacos.cz Podáváme k bramborám na loupačku. V letních měsících můžeme podávat tento krém vychlazený.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2201x    verze pro tisk

Omáčka Gribiche

Omáčka Hamilton

Omáčka ke studené rybě

Omáčka Villeroi

Omáčka z černého rybízu

Omáčka z Tepoztlanu
(Salsa Tepozteca)

Ořechový jogurtový krém

Pesto

Pestrý kukuřičný krém

Pikantní omáčka

Pomerančová šlehačka

Rajčatová šlehačka

Rajčatové čatní

Remuládová omáčka

Remuládová omáčka

Rouille

Ruská hořčice

Řecká sýrová omáčka