cpt. Cook
 

Mrkvový křen

Okurkový krém k bramborám

Omáčka Gribiche

Omáčka Hamilton

Omáčka ke studené rybě

Omáčka Villeroi

Omáčka z černého rybízu

Omáčka z Tepoztlanu
(Salsa Tepozteca)

Ořechový jogurtový krém

Pesto

Pestrý kukuřičný krém

Pikantní omáčka

Pomerančová šlehačka

Rajčatová šlehačka

Rajčatové čatní

Remuládová omáčka

Remuládová omáčka

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rouille

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  1/2  žloutek, 3 stroužky česneku, 1/2  feferonka, 1/2 šálek oleje, 1/2 lžíce rajčatového protlaku nebo pyré z červené papriky, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rouille znamená ve francouzštině rez a v kuchyni jde o provesálskou verzi aioli, česnekové majonézy zbarvené do rezava. Používá se na jihu k rybím polévkám a rybím ragú. Do mísy dáme žloutek pokojové teploty, přisypeme utřený česnek a najemno posekanou feferonku (nebo sušené chilli). Šleháme metlou a pomalu po kapkách zašleháváme olej, jako u klasické majonézy. Když dosáhneme výsledné husté majonézové konzistence, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a pro barvu zamícháme rajčatový protlak nebo červenou paprikovou pastu.
vloženo 24.06.2013    zobrazeno 2187x    verze pro tisk

Ruská hořčice

Řecká sýrová omáčka