cpt. Cook
 

Mrkvový křen

Okurkový krém k bramborám

Omáčka Gribiche

Omáčka Hamilton

Omáčka ke studené rybě

Omáčka Villeroi

Omáčka z černého rybízu

Mexico   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Omáčka z Tepoztlanu

Salsa Tepozteca

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžičky fenyklu, 1/2 stroužek česneku, 4  zelené papriky, 2  rajčata, 2  papriky jalapeňo, 1/2  cibule, sůl, 1/2 lžíce limetek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Protože neseženeme čerstvé listy z avokádového stromu, použijeme fenykl, který má podobné aróma. Fenyklová semínka opečeme s neloupaným česnekem na suché pánvi, když začnou vonět, dáme je do mixéru, pak až slupka česneku hnědne až černá, česnek oloupeme a přidáme k fenyklu. Zelené papriky opečeme, oloupeme, odstraníme stopku se semeníkem, pokrájíme. Rajčata opečeme, oloupeme. Papričky jalapeňo vyndáme z nálevu, rozřízneme, odstraníme stopky, zcedíme a všechno přidáme do mizéru. Jeho obsah dobře rozmixujeme, dáme do misky, promícháme s nadrobno sekanou cibulkou, osolíme, ochutíme šťávou z limonku, a podáváme jako dochucovací omáčku.
vloženo 25.06.2007    zobrazeno 2204x    verze pro tisk

Ořechový jogurtový krém

Pesto

Pestrý kukuřičný krém

Pikantní omáčka

Pomerančová šlehačka

Rajčatová šlehačka

Rajčatové čatní

Remuládová omáčka

Remuládová omáčka

Rouille

Ruská hořčice

Řecká sýrová omáčka