cpt. Cook
 

Mrkvový křen

Okurkový krém k bramborám

Omáčka Gribiche

Omáčka Hamilton

Omáčka ke studené rybě

Omáčka Villeroi

Omáčka z černého rybízu

Omáčka z Tepoztlanu
(Salsa Tepozteca)

Ořechový jogurtový krém

Pesto

Pestrý kukuřičný krém

Pikantní omáčka

Pomerančová šlehačka

Rajčatová šlehačka

Rajčatové čatní

Remuládová omáčka

Remuládová omáčka

Rouille

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ruská hořčice

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg hořčičného semínka (bílé nebo černé), 2.15 sklenky vody, sůl, moučkový cukr, 1/2 lžíce oleje, 1/2 lžíce octa, 1/4 lžičky hřebíčku, 1/4 lžičky kardamomu, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 1/4 lžičky mletého zázvoru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hořčičný prášek (drcené semeno hořčice bílé nebo černé) zalijeme pětinou vařící vody, rozmícháme a zalijeme ještě zbylou vařící vodou. Necháme stát do druhého dne. Pak slijeme opatrně přebytečnou vodu, osolíme, osladíme, přilijeme olej, ocet a směs mletého koření (hřebíček, kardamom, muškátový ořech, zázvor). Promícháme a necháme tři až pět dnů v chladnu rozležet.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4495x    verze pro tisk

Řecká sýrová omáčka