cpt. Cook
 

Neapolské těsto na pizzu

Obrácený koláč s paprikou a červenou cibulí
(Tarte Tatin aux poivrons et oignons rouges)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Pikantní muffiny s kuřecím masem a cuketou
(Muffin salés poulet-courgettes)

Pikantní sýrový koláč z kynutého těsta

Pizza bianco na pánvi s houbami a vejcem

Pizza capricciosa

Pizza detroitského stylu se šunkou capicola a omáčkou Alfredo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pizza I.

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg hladké mouky, 15 dkg másla, sůl, 1/2  žloutek, 2 dkg kvasnic, 1/2 lžičky moučkového cukru, mléko podle potřeby, máslo na formu,

Na ozdobu: sardelka, 15 dkg ementálu, několik  rajčat, několik  oliv

zkopírováno z http://www.tacos.cz V 1/2 šálku mléka uděláme kvásek z droždí a 1/2 lžičky cukru. V míse utřeme máslo, žloutek, přidáme kvásek, mouku, sůl a podle potřeby doléváme mléko. Těsto má byt husté jako na koláče. Dobře je vypracujeme a dáme kynout. Vykynuté vtlačíme na pomaštěný plech s vroubkovaným okrajem a těsto k okraji přitiskneme tak, aby tvořilo vyšší okraj. Ozdobně položíme proužky sardelí, malé plátky ementálu, kolečka oloupaných rajčat a vypeckované olivy nebo plněné půlené olivy z konzervy.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1954x    verze pro tisk

Pizza II.

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza mořská

Pizza neapolská

Pizza parmentière se šalvějí

Pizza pugliese

Pizza Rustica

Pizza s brokolicí

Pizza s burratou
(Pizza con la burrata)

Pizza s čínským zelím a nivou