cpt. Cook
 

Koláč se špenátem a sýrem Brie

Koláč z listové zeleniny se sýrem
(Torta di verdure e formaggi)

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Křehké těsto na slané koláče

Kukuřičné muffiny

Kukuřičný chléb gratinovaný se zeleninou a comté

Kynuté těsto na pizzu

Lilková pizza s olivami

Lotrinský slaný koláč
(Quiche lorraine)

Neapolská pizza
(Pizza napoletana)

Neapolské těsto na pizzu

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Pikantní sýrový koláč z kynutého těsta

Pizza capricciosa

Pizza I.

Pizza II.

Pizza Margherita

Pizza Margherita

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pizza mořská

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 krabičky oček, 10 dkg zmrazených krevet, 20 dkg pórku, 30 dkg rajčat, 10 dkg eidamu, 15 dkg kaparů, sůl, šalvěj, dobromysl, bazalka, zelená petrželka, tuk na vymazání plechu, olej na potření těsta
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme základní těsto na pizzu (viz 'Kynuté těsto na pizzu' nebo 'Těsto na pizzu s kypř. práškem'). Konzervy oček otevřeme, slijeme olej a očka rozvineme na proužky. Krevety necháme částečně rozmrazit. Rajčata a pórek omyjeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení vymažeme tukem. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, upravíme na požadovaný tvar, přeneseme na plech a potřeme olejem. Na těsto urovnáme plátky rajčat a pórku, mírně osolíme, posypeme oreganem, bazalkou a nepatrně šalvějem. Na rajčata pak klademe proužky oček střídavě s krevetami a doplníme kapary. Pečeme při stálé kontrole asi 20 minut. Pizzu posypeme sýrem, který necháme v troubě roztavit.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1501x    verze pro tisk

Pizza neapolská