cpt. Cook
 

Neapolské těsto na pizzu

Obrácený koláč s paprikou a červenou cibulí
(Tarte Tatin aux poivrons et oignons rouges)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Pikantní muffiny s kuřecím masem a cuketou
(Muffin salés poulet-courgettes)

Pikantní sýrový koláč z kynutého těsta

Pizza bianco na pánvi s houbami a vejcem

Pizza capricciosa

Pizza detroitského stylu se šunkou capicola a omáčkou Alfredo

Pizza I.

Pizza II.

Pizza Margherita

Pizza Margherita

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pizza mořská

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 krabičky oček, 10 dkg zmrazených krevet, 20 dkg pórku, 30 dkg rajčat, 10 dkg eidamu, 15 dkg kaparů, sůl, šalvěj, dobromysl, bazalka, zelená petrželka, tuk na vymazání plechu, olej na potření těsta
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme základní těsto na pizzu (viz 'Kynuté těsto na pizzu' nebo 'Těsto na pizzu s kypř. práškem'). Konzervy oček otevřeme, slijeme olej a očka rozvineme na proužky. Krevety necháme částečně rozmrazit. Rajčata a pórek omyjeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení vymažeme tukem. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, upravíme na požadovaný tvar, přeneseme na plech a potřeme olejem. Na těsto urovnáme plátky rajčat a pórku, mírně osolíme, posypeme oreganem, bazalkou a nepatrně šalvějem. Na rajčata pak klademe proužky oček střídavě s krevetami a doplníme kapary. Pečeme při stálé kontrole asi 20 minut. Pizzu posypeme sýrem, který necháme v troubě roztavit.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1717x    verze pro tisk

Pizza neapolská

Pizza parmentière se šalvějí

Pizza pugliese

Pizza Rustica

Pizza s brokolicí

Pizza s burratou
(Pizza con la burrata)

Pizza s čínským zelím a nivou