cpt. Cook
 

Lotrinský slaný koláč
(Quiche lorraine)

Neapolská pizza
(Pizza napoletana)

Neapolské těsto na pizzu

Obrácený koláč s paprikou a červenou cibulí
(Tarte Tatin aux poivrons et oignons rouges)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Pikantní muffiny s kuřecím masem a cuketou
(Muffin salés poulet-courgettes)

Pikantní sýrový koláč z kynutého těsta

Pizza bianco na pánvi s houbami a vejcem

Pizza capricciosa

Pizza detroitského stylu se šunkou capicola a omáčkou Alfredo

Pizza I.

Pizza II.

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza mořská

Pizza neapolská

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pizza parmentière se šalvějí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg těsta na pizzu, 2  brambory, 6 snítek šalvěje, 10 dkg gruyèru, 15 dkg gorgonzoly, 10 cl crème fraîche, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 240 °C. Oloupejte brambory. Nakrájejte je mandolínou na velmi tenké proužky. Ponořte je na 3 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou. Následně je opláchněte ve studené vodě a smíchejte s olivovým olejem. Do těsta na pizzu vmíchejte polovinu strouhaného sýra Gruyère. Těsto rozválejte na nepřilnavé podložce na placku o průměru 30 cm.

www.tacos.cz Smíchejte smetanu se sýrem gorgonzola (případně rokfórem). Tuto směs rozetřete na těsto až do vzdálenosti 2 cm od okraje. Rozložte plátky brambor a šalvějí. Posypte zbylým Gruyèrem a dochuťte pepřem. Pečte v troubě 20 minut, dokud okraje pizzy nezezlátnou. A pak ji ihned podávejte.

vloženo 26.01.2022    zobrazeno 115x    verze pro tisk

Pizza pugliese

Pizza Rustica

Pizza s brokolicí