cpt. Cook
 

Lotrinský slaný koláč
(Quiche lorraine)

Neapolská pizza
(Pizza napoletana)

Neapolské těsto na pizzu

Obrácený koláč s paprikou a červenou cibulí
(Tarte Tatin aux poivrons et oignons rouges)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Pikantní muffiny s kuřecím masem a cuketou
(Muffin salés poulet-courgettes)

Pikantní sýrový koláč z kynutého těsta

Pizza bianco na pánvi s houbami a vejcem

Pizza capricciosa

Pizza detroitského stylu se šunkou capicola a omáčkou Alfredo

Pizza I.

Pizza II.

Pizza Margherita

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pizza Margherita

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  215 dkg hladké mouky dvounulky plus trochu na vyválení, 1.15 dkg čerstvých kvasnic, 1.2 dl vlažné vody, extra virgin olivový olej, 2 dl passaty (italská drcená rajčata), 115 dkg mozzarelly, 1/2 hrst čerstvé bazalky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Droždí rozdrobíme, rozkvedláme ve vlažné vodě a necháme vyběhnout. Mouku prosejeme na vál, přidáme špetku soli, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj nakynuté droždí. Zpracujeme na těsto, které ráznými pohyby hněteme, až se stane hladkým a elastickým. Těsto vytvarujeme do bochánku, vložíme do mísy, na povrchu nožem nařízneme křížek a přikryjeme. Necháme kynout na teplém místě asi 3 hodiny, až těsto zdvojnásobí svou velikost.

www.tacos.cz Mezitím nakrájíme mozzarellu na plátky. Troubu předehřejeme na 220 °C. Vykynuté těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na kulatou placku silnou asi 5 mm. Pečící plech zlehka vymažeme olivovým olejem a položíme na něj vyválené těsto. Povrch rovnoměrně pokryjeme drcenými rajčaty tak, aby byl zachován asi 2 cm široký okraj, navrch položíme plátky mozzarelly a lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut, až je těsto na okrajích zlatavé.

vloženo 14.09.2008    zobrazeno 1551x    verze pro tisk

Pizza mořská

Pizza neapolská

Pizza parmentière se šalvějí

Pizza pugliese

Pizza Rustica

Pizza s brokolicí