Polévka ze slepice (husy nebo krocana) [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka ze slepice (husy nebo krocana)

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  2 l vody, 715 dkg slepice, drůbeží kosti, celer, mrkev, cibule, celý pepř, sůl, morkové kosti
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z oprané, očištěné drůbeže uvaříme polévku stejným způsobem jako Polévka z masa jednoduchá s obvyklými přísadami jako je zelenina, řídké a morkové kosti, pepř, sůl apod. Připravujeme-li polévku jen z drůbků, můžeme drůbeží maso nahradit jakostním hovězím masem. Hotovou polévku procedíme a zavaříme do ní buď tenké nudle, nebo těstovinové šneky. Jako vložky můžeme použít též zeleniny a masa z polévky. Také krupicové nebo játrové knedlíčky, popřípadě noky jsou výbornou a vhodnou vložkou.

www.tacos.cz Vařené drůbeží maso podáváme buď studené s majonézou, nebo je můžeme zužitkovat k přípravě různých salátů, kroket a pudingů.

vloženo 29.03.2016    zobrazeno 1723x    verze pro tisk

Polévka ze zaječího předku

Pórková polévka

Pórková polévka s treskou a kraby

Přesnídávková polévka

Račí polévka

Ragú z kuřete

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka s jikrami

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí vývar s krutony

Sciusceddu
(Masové koule ve vaječné polévce)

Sečuánská polévka

Selská polévka

Silvestrovská polévka

Skotská skopová polévka