cpt. Cook
 

Podlesníky

Pór vařený jako chřest

Ragú ve slaných palačinkách

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rajčata plněná masitým hašé

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  rajčat, 1/2 lžíce másla, sůl,

Na hašé: 1/2 lžíce másla, 1/2  cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 1.15 šálku mletého masa (vařeného nebo pečeného bílého masa), sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 1/2  žloutek, máslo na formu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Po částech ji zalijeme vývarem a vymícháme na hustší omáčku. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a petrželku a po odstavení z ohně zamícháme žloutek. Omytá velká rajčata vydlabeme, dužinu uchováme, osolíme je uvnitř a naplníme hašé. Je-li hašé husté, zředíme je šťávou z rajčat. Naplněná rajčata vložíme do vymaštěné zapékací mísy, podlijeme šťávou, kterou získáme prolisováním dřeně, a zapečeme. Podáváme s vařenými bramborami nebo z poloviční dávky jako předkrm s toasty.

www.tacos.cz Poznámka: Rajčata můžeme plnit dušenými žampióny s cibulkou a petrželkou. Před plněním je spojíme žloutkem stejně jako masité hašé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1416x    verze pro tisk

Restované hříbky

Slanečkový krém

Smažená játra s paprikou
(Arnavut cigeri)

Smažená vaječná žebírka

Sýrové suflé se zeleninou

Špenátové závitky

Šunka po znojemsku

Šunkové steaky s kuřecími játry a žampiony

Šunkový nákyp s parmezánem

Tatlisi gözleme
(Sladké gözleme)

Top dogs

Tykvičky plněné skopovým masem

Vejce na zelných listech

Velikonoční hlavička s uzeným masem

Velikonoční hlavička s vepřovým masem

Zapečená drůbeží pochoutka