cpt. Cook
 

Podlesníky

Pór vařený jako chřest

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ragú ve slaných palačinkách

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  palačinek (tenké slané), 1/2  kuřete, 1/2  cibule, 3 lžíce kořenové zeleniny na nudličky pokrájené, 2 lžíce másla, sůl, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 1/4 l mléka, 2  vejce natvrdo, 2  vejce, zelená petrželka, olej nebo ztužený tuk na smažení, 2  rajčata, citrón na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou půlku kuřete rozdělíme na čtvrtky, odkrojíme křidélko a vložíme do kastrolu do menšího množství osolené vody. Později přidáme zeleninu a cibuli a uvaříme do měkka. Okapané kuře zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kuřete a nahusto povaříme. Tuto kaši vložíme do mísy, necháme zpola vychladnout a postupně přimícháme žloutky a petrželku, podle obliby též muškátový oříšek. Pak přidáme vařená, na kostičky usekaná vejce a kuřecí maso. Směs natřeme na tenké slané palačinky, složíme jako psaníčko do čtverce, obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a ve strouhance a smažíme je při středně silném ohni poměrně krátce, protože všechny přísady jsou předvařeny. Hotové klademe na papírové ubrousky k okapání.

www.tacos.cz Podáváme jako teplý předkrm doplněné plátky oloupaných rajčat, dílky citrónu, petrželkou a toasty. Podáváme-li tento pokrm jako večeři, doplníme bramborovou kaší a saláty nebo podáváme s obyčejným salátem bramborovým bez majonézy.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1850x    verze pro tisk

Rajčata plněná masitým hašé

Restované hříbky

Slanečkový krém

Smažená játra s paprikou
(Arnavut cigeri)

Smažená vaječná žebírka

Sýrové suflé se zeleninou

Sýrové závitky

Špenátové závitky

Šunka po znojemsku

Šunkové steaky s kuřecími játry a žampiony

Šunkový nákyp s parmezánem

Tatlisi gözleme
(Sladké gözleme)

Top dogs

Tykvičky plněné skopovým masem

Vejce na zelných listech

Vejce s modrým sýrem, houbami a borůvkami
(Œufs cocotte au bleu de Termignon, champignon et myrtilles)

Velikonoční hlavička s uzeným masem