cpt. Cook
 

Pilaf Istanbul
(Istanbul pilavi)

Plněná kuřecí prsa

Portakal tavuk
(Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou)

Portugalské kuře I

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

Salpicon z kuřecího masa

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slepice na divoko

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 větší slepice, 10 dkg slaniny, 1/2 lžička kečupu, 6 kuliček celého pepře, 6 kuliček nového koření, 3  bobkové listy, grilovací koření, sůl, 2  cibule, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vykuchanou, očištěnou a omytou slepici prošpikujeme poloviční dávkou slaniny. Osolíme, okořeníme grilovacím kořením a necháme v chladničce odležet. Cibuli jemně nakrájíme a na sádle usmažíme do růžova, přidáme kečup, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme divoké koření a do vařícího základu vložíme naporcovanou, připravenou slepici. Slepici dusíme za občasného podlití a obrácení doměkka. Měkké porce vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a provaříme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme do šťávy, pak vložíme porce slepice, prohřejeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety, rýže nebo lokše.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2017x    verze pro tisk

Slepice po horácku

Slepice s drobenkou

Slepice s křenovou omáčkou