cpt. Cook
 

Pilaf Istanbul
(Istanbul pilavi)

Plněná kuřecí prsa

Portakal tavuk
(Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou)

Portugalské kuře I

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

Salpicon z kuřecího masa

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená

Slepice na divoko

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slepice po horácku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  slepice, 10 dkg slaniny, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, 1/2 větší cibule, 1/2 lžička rajčatového protlaku nebo kečupu, vepřové sádlo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Polovinou nakrájené slaniny prošpikujeme slepici. Na sádle do růžova usmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak nebo kečup, zalijeme vodou a přidáme koření. Do tohoto základu vložíme prošpikovanou a osolenou slepici a dáme péci. Při pečení přeléváme výpekem tak abychom nespálili cibuli. Pečenou slepici naporcujeme a vložíme do šťávy, kterou jsme před tím doplnili zbytkem nakrájené rozškvařené slaniny. Šťávu podáváme necezenou. Vhodnou přílohou je rýže a různě upravené saláty z čerstvé zeleniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2137x    verze pro tisk

Slepice s drobenkou

Slepice s křenovou omáčkou