cpt. Cook
 

Pilaf Istanbul
(Istanbul pilavi)

Plněná kuřecí prsa

Portakal tavuk
(Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou)

Portugalské kuře I

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

Salpicon z kuřecího masa

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená

Slepice na divoko

Slepice po horácku

Slepice s drobenkou

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slepice s křenovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  slepice, 15 dkg oleje, 3 dkg hladké mouky, 1/2  cibule, 4 lžíce křenu, 1/2 l smetany, moučkový cukr, mletý pepř, sůl, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slepici rozkrájíme na dílky, osolíme, opepříme, prudce opečeme na oleji. Pak maso vyjmeme a nakrájenou cibuli na tuku opečeme dožluta. Maso vrátíme na cibulku a podlijeme vodou a vývarem (slepice může být ovařená). Dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme cukr, mouku a zalijeme smetanou. Společně vše povaříme a těsně před podáváním přidáme křen. Ochutíme ještě citrónovou šťávou. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1741x    verze pro tisk